rosa film2

Showdans Öviks showigaste dansskola

Kontakta oss på showdans@live.se

Showdans har sin grund i jazzdans men kan innehålla många olika dansstilar. Det är den dansstil du ser i shower, musikaler och i Tv-program. Det är en scenisk dansstil som hela tiden utvecklas och inspireras av andra stilar, bland annat av streetdance, disco, balett, salsa mm. Dansarna jobbar mycket med det sceniska uttrycket och scennärvaro.
Våra äldre grupper tränar jazzteknik medans dom yngre blandar barndans med lek. Alla övar upp sin koordination, taktkänsla, kroppskännedom och inte minst sitt självförtroende.
Showdans är roligt, fartfyllt och med dansglädjen i centrum.

Sen vårterminen 2017 har teater varit en del av Showdans, där skådespelarna skapar en råd tråd mellan danserna. Idag har vi två teatergrupper som träffas en gång i veckan och genom lek och skoj övar scenisk närvaro, improvisation, rollspel och hur man använder rösten. Alla barn får en roll till avslutningsshowen och lär sig hur man arbetar med ett manus. Showdans barnteater handlar mycket om att hitta sin skaparglädje.

Alla grupper tränar in en dans eller en teaterroll som visas upp på Folkan teatern i slutet av varje termin.

Laila

Laila startade Showdans  i Örnsköldsvik 2004 och driver  det helt i egen regi. Hon har fått sin dansutbildning i Stockholm och tycker att showdans är roligast och hon älskar musikaler.

Naima

Naima är väldigt smidig och gör dom snyggaste hoppen. Hon gick dansestet och tränar både jazz och balett flera gånger i veckan.
Naima bor i Usa under ett år nu och jobbar som Au-pair.

Anna

Anna är teater-ansvarig. Hon har sin bakgrund som drilltjej och har alltid varit en teaterapa. Anna har skådespelat i flera musikaler och teateruppsättningar.

Signe

Signe är den stuffigaste av oss. Hon var med i den första gruppen Showdans i Örnsköldsvik och var då bara 4 år. Tyvärr har Signe flyttat till Umeå för studier men kommer synas hos oss ibland som vikarie och som ljudansvarig på föreställningarna. 

Isabell

Isabell är en pedagogisk och barnkär person som är väldigt intresserad av motion och hälsa. Som liten tränade hon gymnastik. Isabell älskar den energin och glädje som barn sprider när dom har kul.

Stina

Stina är Lailas dotter och började dansa när hon var 3 år och gör  sin femte termin som ledare. Förutom att hon dansar  flera dagar i veckan är hon även med i teatergruppen.

Moa

Moa började dansa när hon var 5 år. Nu dansar hon både showdans, jazz och hiphop. När Moa blir stor vill hon ha sin egen dansverksamhet.

Emilia

Emilia började dansa när hon var 4 år. På fritiden spelar hon även innebandy och fotboll. Emilia vill bli förskolelärare när hon blir stor.

Ebba

Ebba är en mycket pedagogisk tjej som vill bli förskolelärare när hon blir stor. På fritiden dansar hon och spelar teater. 

Tuva

Tuva är en väldigt vig och gymnastisk tjej som lär sig själv på studsmattanHon började dansa när hon var 8 år och har sjungit så länge hon kan minnas. Tuva vill jobba med musik eller dans när hon blir stor.

Elina

Elina har alltid älskat att stå på scen. Hon började dansa balett när hon var 5 år och har gått i kör när hon var liten.  Elina vill bli veterinär eller hålla på med dans när hon blir stor.

Heidi

Heidi har dansat och spelat teater hela sitt liv. Ni kan även se henne på barnkanalens dansskola. Heidi hjälper Anna med den yngre teatergruppen.