rosa film2

Showdans Öviks showigaste dansskola

Kontakta oss på showdans@live.se
mobil 0709-314107
Vi finns på Bromsvägen 1 Örnsköldsvik

Showdans - Örnsköldsviks dansstudio har funnits sedan 2004 och flyttade in i den nya dansstudion på Bromsvägen hösten 2019.
Showdans dansstil har sin grund i jazzdans men kan innehålla många olika dansstilar. Det är den dansstil du ser i shower, musikaler och i Tv-program. Det är en scenisk dansstil som hela tiden utvecklas och inspireras av andra stilar, bland annat av streetdance, disco, balett, salsa mm. Dansarna jobbar mycket med det sceniska uttrycket och scennärvaro.
Våra äldre grupper tränar jazzteknik medans dom yngre blandar barndans med lek. Alla övar upp sin koordination, taktkänsla, kroppskännedom och inte minst sitt självförtroende.
Showdans är roligt, fartfyllt och med dansglädjen i centrum.

Sen vårterminen 2017 har teater varit en del av Showdans, där skådespelarna skapar en råd tråd mellan danserna. Idag har vi två teatergrupper som träffas en gång i veckan och genom lek och skoj övar scenisk närvaro, improvisation, rollspel och hur man använder rösten. Alla barn får en roll till avslutningsshowen och lär sig hur man arbetar med ett manus. Showdans barnteater handlar mycket om att hitta sin skaparglädje.

Alla grupper tränar in en dans eller en teaterroll som visas upp på Folkan teatern i slutet av varje termin.

Laila

Laila startade Showdans  i Örnsköldsvik 2004 och driver  det helt i egen regi. Hon har fått sin dansutbildning i Stockholm. Laila är certifierad i Acrodance junior och genomgår utbildning i intermediate. 

Anna

Anna är teater-ansvarig. Hon har sin bakgrund som drilltjej och har alltid varit en teaterapa. Anna har skådespelat i flera musikaler och teateruppsättningar.

Carolina

De flesta känner Carolina som Carro. Hon är utbildad sångpedagog och musiklärare.  Carro håller i sången på Showdans.

Moa

Moa började dansa när hon var 5 år. Nu dansar hon både showdans, jazz och hiphop. När Moa blir stor vill hon ha sin egen dansverksamhet.

Emilia

Emilia började dansa när hon var 4 år. På fritiden spelar hon även innebandy och fotboll. Emilia vill bli förskolelärare när hon blir stor.

Stina

Stina är Lailas dotter och började dansa när hon var 3 år. Förutom att hon dansar  flera dagar i veckan är hon även med i teatergruppen. 

Tuva

Tuva är en väldigt vig och gymnastisk tjej som lär sig själv på studsmattanHon började dansa när hon var 8 år och har sjungit så länge hon kan minnas. Tuva vill jobba med musik eller dans när hon blir stor.

Elina

Elina har alltid älskat att stå på scen. Hon började dansa balett när hon var 5 år och har gått i kör när hon var liten.  Elina vill bli veterinär eller hålla på med dans när hon blir stor.

Ebba

Ebba är en mycket pedagogisk tjej som vill bli förskolelärare när hon blir stor. På fritiden dansar hon och spelar teater.

Elvira

Tilda


 

Naima

Naima är väldigt smidig och gör dom snyggaste hoppen. Hon gick dansestet och tränar både jazz och balett flera gånger i veckan.
Naima läser till förskolepedagog i Umeå men kommer och gästspelar ibland. 

Isabell

Isabell är en pedagogisk och barnkär person som är väldigt intresserad av motion och hälsa. Isabell träffar ni på föreställningarna då hon ansvarar för att få upp grupperna på scen vid rätt tillfälle.